BAKANLIK GENELGESİ VE OKUL GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bakanlığımızın 2023/28 sayılı genelgesi doğrultusunda;

Velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılacak, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulacaktır. Planlanan görüşme ve toplantılar dışında velilerimizin okul içinde bulunmalarının pedagojik olarak doğru olmadığı göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacaktır.

VELİLERİN OKULA GİRİŞLERİ GENELGE DOĞRULTUSUNDA YAPILACAKTIR.



YENİMAHALLE İLKOKULU OKUL GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

*Okul İdaresi okulumuzdaki rutin güvenlik ve idari kuralların hassasiyetle uygulandığını garanti eden öncelikli sorumlulardır.

*Okullarımıza gelen ziyaretçilerin içeri alınmaları ancak güvenlik görevlilerimiz tarafından ziyaretçi defterine kimlik kayıtları işlenmek ve ziyarete geldikleri kişinin bilgisi, onayı ve randevusu alınmak şartıyla mümkün olabilmektedir. 

*Okulumuzda giriş ve çıkışlarda ziyaretçi denetiminin kolaylaştırılabilmesi için "ziyaretçi yaka kartı" uygulaması yapılmaktadır. Güvenlikten giriş yapan ziyaretçiler, güvenliğe kimliklerini bırakıp karşılığında ziyaretçi yaka kartı alarak giriş yapabilir.

*Dersliklerimiz ve üst kat koridorlarımız, eğitim-öğretim için sadece öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından kullanılmaktadır. Herhangi bir nedenle okula gelen hiçbir veli ve ziyaretçinin bu alanlara giriş izni yoktur.

*Okul ders saatleri içinde dışarıdan gelen hiçbir araca okul bahçesine giriş ve/veya park izni verilmemektedir.

*Nöbetçi müdür yardımcısı ve nöbetçi öğretmenler tüm öğrenci giriş ve çıkışları tamamlanana dek görev alanlarını terk etmez.

*Okula hastalık, seyahat vb. sebeplerle gelemeyen öğrencinin velisi, bu durumu saat 10.00'a kadar öğretmenine sebebiyle birlikte bildirmelidir. Okula gelemeyen öğrencilerin raporu var ise okul yönetimine bunu en kısa sürede ulaştırması gerekmektedir.

*Ders saatleri içerisinde izin alacak olan veliler öncelikle öğretmenlerini bilgilendirmeli ve ilgili müdür yardımcısından izin kağıdı almalıdır. Öğrenci okulumuz çalışanları tarafından aileye teslim edilir. Veliler çocuklarını almak için dersliklerin bulunduğu alana giremez.

*Okulumuzun bulunduğu sokak Şehit Şenol Ergün Sokaktan(Dadaşlar Fırını taraftan) İnönü Caddesi yönüne(Altın Sofra tarafına) olmak üzere UKOME (Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü) kararı ile tek yön yapılmıştır. Gerekli işaret levhaları en kısa sürede ilgililer tarafından takılacaktır. Okula geliş-gidişlerde bu hususa dikkat edilmelidir. Ters yönden giriş yapmayınız.

*1.Sınıf velileri 11.09.2023 Pazartesi gününden itibaren içeriye alınmayacaktır.

*Güvenlik protokolüne tüm öğrenci velileri uymakla yükümlüdür. Bu konu ile ilgili idareci, öğretmen ve çalışanlarla tartışmaya girmemenizi rica ederiz.

*Okul kantininden yemek yazdıracak olanların öncelikle 0507 789 43 87 (Caner DEDE) nolu telefonu arayarak ya da Whatsapp üzerinden mesaj yoluyla yazdırmalıdırlar.

Okula gelip yazdıracaklar ise okul güvenlik kabininden okul dışına doğru sıraya girerek yazdıracaklardır.

*Öğle arasında veliler okula alınmayacaktır.

Anlayışınız için teşekkürler...

     Tüm velilerimizden çocuklarımızın güvenliği için  okul idaresi, öğretmen ve çalışanlarına yardımcı olmaları ve kurallara uymaları önemle rica olunur.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 73  kişi beğendi